11 Mar
11Mar

I dette nyhetsbrevet er det en glede å melde at FDA nylig godkjente Wegovy/Ozempic for å forebygge slag og hjerteinfarkt blant pasienter som lever med overvekt/fedme og allerede har etablert hjerte- og karsykdom. Du kan lese mer om godkjenningen her: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-treatment-reduce-risk-serious-heart-problems-specifically-adults-obesity-or. Vi ser frem til hvordan dette vil kunne påvirke beslutninger i Europa og Norge. 

Verdens Fedmedag var mandag 4. mars. Tusen takk til alle som markerte dagen på sin måte. Dagen ble markert med utnevnelsen av Maria Arlén Larsen, som verdig vinner av Nfff sin pris for verdighet og respekt. Vi er glade for å ha Maria og hennes kompetanse med oss videre, og ikke minst at hun nå er ansvarlig for vår nye instagramprofil. 

Følg oss gjerne og tag oss med @obesitynorway. Vi tar også imot tips om det er ny forskning eller temaer du ønsker vi skal ha fokus på og/eller dekke. 

Fedmeforskningsdagene arrangeres i Oslo 15. til 16. oktober. Vi vil legge ut oversiktprogram, dato for påmelding og abstraktfrist i april. Sett av datoen, så sees vi på Meet Ullevål i oktober.

Mvh
Mette